Compoundbuen er en avanceret bue, hvor der bl.a. er anbragt hjul i begge ender af buen. Denne nye buetype blev oprindeligt udviklet til jagtbrug i USA sidst i 60’erne. Buetypen vandt langsomt indpas på det europæiske marked i løbet af 80’erne.

Compoundbuen er i dag en meget populær konkurrencebue, der også anvendes ved de danske mesterskaber såvel ved NM, EM og VM, men dog ikke ved OL (med undtagelse af de paralympiske lege, hvor compoundbuen er tilladt).  Compoundbuen har et unikt strengesystem, der sammen med de asymmetriske hjul i hver ende af buen reducerer den trækvægt, skytter skal kunne holde, når buen er helt opspændt. Disse hjul roterer ca. ½ omgang, når buen spændes.

Princippet bevirker, at buen er hård at trække i starten, men derefter reduceres modstanden med 50% eller mere. Compoundbuen bliver på den måde meget let og behagelig at kontrollere ved fuldt optræk. Compoundbuen er også forsynet med et buesigte, der, ligesom på et gevær, har et forrest og bagerste sigtemiddel. På compoundbuen er det bagerste sigtemiddel indbygget i buestrengen – dette kaldes et peepsigte.

Foran på buen sidder et avanceret sigte med forstørrelse og waterpas. Det er desuden tilladt at anvende et release. Et release er en slags træk/slip mekanisme man anvender til at trække og slippe buestrengen med.